VUB-professor ontslagen na grensoverschrijdend gedrag

De Vrije Universiteit Brussel heeft een van zijn medewerkers na "verschillende meldingen van onder meer grensoverschrijdend gedrag" ontslagen. Dat meldt de Brusselse universiteit in een beknopte mededeling. Onze redactie verneemt uit goede bron dat het gaat om een professor. 

In de loop van 2020 kwamen de meldingen binnen, waarop een "interne, grondige procedure" werd opgestart. "Voor dergelijk gedrag is er aan de VUB geen plaats", klinkt het. Na de procedure werd de betrokkene eind 2021 ontslagen.

Verdere details geeft de universiteit niet. "In het belang van de rechten en privacy van alle betrokkenen en om het helingsproces te kunnen laten starten, geven wij geen verdere details." De universiteit wil dus niet zeggen om wie het gaat of welke functie die persoon uitvoerde, maar onze redactie verneemt dat het gaat om een professor. 

Meest gelezen