Foto Kurt

Wervik zoekt vrijwilligers om mee te helpen bij archeologisch onderzoek op de Steenakker

In Wervik wordt het plein aan de Steenakker heraangelegd, maar eerst wordt daar nog archeologisch onderzoek gevoerd. Uit vooronderzoek blijkt dat er mogelijk nog sporen te vinden zijn van de Romeinen, maar ook uit de middeleeuwen en de Tweede Wereldoorlog. Inwoners van Wervik zijn welkom om mee te helpen bij het onderzoek. 

Wervik roept inwoners op om mee te helpen bij het archeologisch onderzoek op de Steenakker. Dat plein wordt heraangelegd. Bij eerdere onderzoeken in de buurt is gebleken dat veel inwoners sterk geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de stad. Door hen uit te nodigen om mee te helpen wil Wervik die betrokkenheid nog vergroten. 

Het lijkt er ook op dat er veel te vinden is onder de Steenakker. Uit het vooronderzoek blijkt dat er mogelijk nog resten liggen van een schuilplaats uit de Tweede Wereldoorlog en van bebouwing uit de middeleeuwen. Zelfs vondsten uit de tijd van de Romeinen worden niet uitgesloten.

Veel metaalvondsten verwacht

Vooral wie een metaaldetector heeft en daar mee kan werken, is welkom als vrijwilliger. Er worden heel wat metaalvondsten verwacht. Maar er zijn ook nog heel wat andere taken, stelt archeologe Marie Lefere gerust: "Vrijwilligers kunnen bijvoorbeeld helpen om een muur vrij te leggen en die in te tekenen. Maar we zoeken ook mensen om de vondsten te reinigen en te fotograferen. Er valt echt wel iets te doen voor iedereen die geïnteresseerd is." 

Het archeologisch onderzoek op  Steenakker in Wervik begint in maart. De vrijwilligers mogen meehelpen vanaf april. Wie geïnteresseerd is, kan terecht op een infomoment in buurthuis De Kier op 17 februari. 

Meest gelezen