Wijkagent gestoken met mes bij middelbare school in Peer, 12-jarige leerling opgepakt

In Peer is een 41-jarige wijkagent die het verkeer stond te regelen na schooltijd gestoken met een mes. Dat gebeurde in de buurt van het Agnetencollege. De dader zou een 12-jarige jongen zijn uit het eerste middelbaar van de school. Hij werd samen met zijn moeder en 17-jarige broer opgepakt door de politie. De burgemeester van Peer reageert intussen geschokt: "Geweld tegen politiemensen is compleet ontoelaatbaar."

Een wijkagent die rond het einde van de schooltijd het verkeer in goede banen leidde rond het Agnetencollege in Peer, heeft een messteek in de rug gekregen. "Na een discussie werd een wijkagent van de politiezone Kempenland in zijn rug gestoken", vertelt de burgemeester van Peer, Steven Matheï (CD&V). "De wijkagent is voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht." De politieman bleef altijd buiten levensgevaar.

Bekijk hier beelden van het steekincident - OPGELET: harde beelden!

Videospeler inladen...

De politie heeft de 12-jarige leerling opgepakt, alsook zijn moeder en broer van 17 jaar. De politiezone Lommel voert nu samen met het wetenschappelijk labo van de federale politie verder onderzoek onder leiding van het parket Limburg. Vermoedelijk worden de twee minderjarigen voorgeleid voor de jeugdrechter.

"Grote mentale impact op naaste collega's"

"Onze bekommernis gaat in de eerste plaats uit naar de getroffen agent en alle andere collega's", beklemtoont Matheï. "Geweld tegen politiemensen is compleet ontoelaatbaar. Hier gebeurde het dan nog op een wijkinspecteur, die net een schakel moet zijn tussen inwoners en de politie."

"De wijkinspecteurs van de politie Kempenland doen hun job op een goede manier", aldus Matheï. "En nu worden dergelijke feiten net door een minderjarige gepleegd. Toen het nieuws binnenkwam, was dat even slikken. Dat veroorzaakte heel wat commotie." 

De burgemeester hoopt dat de wijkagent in kwestie snel herstelt. De feiten hebben volgens hem ook een zeer grote mentale impact op de nabije collega's van de politieman. 

"Vrijdag zal er een debriefing plaatsvinden over de gebeurtenissen. Een stressteam van de federale politie staat klaar voor eventuele begeleiding van collega's die erover willen praten. Het heeft een mentale weerslag op het korps en op ons allemaal. Ik kreeg ook een telefoon van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) die haar medeleven overmaakte en eventuele hulp aanbood, als er nood aan is."

In het Agnetencollege zelf zal vrijdagmorgen een ploeg klaarstaan voor leerlingen die behoefte hebben aan een babbel.

Meest gelezen