Radio 2

Stad Diksmuide sleept mestverwerkingsbedrijf voor rechter na aanhoudende geurhinder 

De stad Diksmuide dagvaardt het mestverwerkingsbedrijf Compovit Pro na een aanhoudende reeks klachten over geurhinder. Al meer dan 3 jaar is er sprake van ernstige geurhinder die afkomstig is van het bedrijf op de Kleine Dries in de industriezone Heernisse in Diksmuide. Er liepen al tal van onderzoeken. 

Tijdens de warme zomer van 2019 was de geurhinder zo erg dat de werknemers van omliggende bedrijven er ziek van werden. Ze waren duizelig en hadden braakneigingen. Er werd aan het bedrijf gevraagd om iets aan de geur te doen. Compovit Por heeft toen wel enkele investeringen gedaan, maar de geurhinder is nog niet verdwenen. “De milieudienst ontvangt sinds begin dit jaar bijna dagelijks klachten”, klinkt het bij de stad Diksmuide. “Niet enkel van mensen op de industriezone, maar ook van mensen die in de buurt wonen."

Op 19 januari deed een ambtenaar van de stad samen met 2 inspecteurs van de lokale politie een vaststelling van aanzienlijke geurhinder in de Kleine Dries, de Polderstraat en de Woumenweg in de industriezone. De stad Diksmuide besloot nu om Compovit Pro te dagvaarden. Naast de staking van de activiteiten kan de rechter ook geurbeperkende maatregelen opleggen. Het bedrijf Compovit Pro wou niet reageren. 

Meest gelezen