Amateurvoetbal gaat dit weekend weer van start: "Supporters zijn broodnodig"

Vanaf dit weekend kan voetballen weer in heel het land, ook bij de lagere klassen. Door corona moesten amateurclubs sluiten na de winterstop midden december. Nu openen de deuren weer, ook voor supporters. Daar is voetbalclub KFC Meise erg blij mee. "Supporters zijn broodnodig. Onze ploegen rekenen op hun steun en op de inkomsten van  de kantine", zegt voorzitter Birger Wyns. 

"We hadden beter een voetbalmatch georganiseerd op de Meir van Antwerpen", grapt Wyns. "Wij vonden de beslissing om de clubs te sluiten vreemd, dus gelukkig kunnen we nu weer voetballen." Voorlopig moeten de clubs supporters beperken tot 70%  van hun capaciteit. En ook een coronapas is verplicht, maar dat is al een wereld van verschil voor de clubs. "De inkomsten die we in de kantine halen zijn broodnodig om de club te laten draaien. Niet enkel de eerste ploeg maar ook de jeugdploegen hebben die inkomsten nodig", zegt de voorzitter.

Ook de spelers bij KFC Meise zijn er klaar voor. "Hopelijk kunnen we goed uit de startblokken schieten. De spelers zijn fit want trainen kon gelukkig nog wel", zegt Wyns. "We staan momenteel op een degradatieplaats, dus we moeten erin vliegen. Hopelijk kunnen alle wedstrijden nu doorgaan zoals gepland."

Meest gelezen