Blauwe pmd-zakken met zwart lintje mogen nu toch nog gebruikt worden: "Tekort aan nieuwe zakken"

De blauwe pmd-zakken met een zwart lintje mogen nu toch nog gebruikt worden. Limburg.net zal de oude blauwe zakken nog tot eind maart aanvaarden in de recyclageparken. Ze worden dus niet meer opgehaald: als je ze nog buiten zet, laten de ophalers ze staan en kleven er een rode sticker op.  

Veel mensen hebben nog oude pmd-zakken met een zwart lintje en er is een tekort aan nieuwe zakken. Daarom komt Limburg.net nu met een oplossing, zegt woorvoerder Ilse Luypaerts: "We merken dat mensen nog veel oude zakken in hun kast hebben liggen en dat ze die niet opgebruikt kregen tegen het einde van het jaar. Daarnaast is er ook een probleem met de voorraad van de nieuwe zakken in de winkels, waardoor mensen over de provinciegrenzen heen zakken gaan kopen. En dus laten we het toe dat de oude zakken nog gebruikt mogen worden, en binnen gebracht kunnen worden op het recyclagepark tot 31 maart."

Rode sticker

Het is niet mogelijk om de oude pmd-zakken mee te geven voor de huis-aan-huis ophaling: "We hebben een nieuw Optimo-systeem, waarbij alle zakken opgehaald worden door één vrachtwagen, waardoor de zakken steviger moeten zijn. De nieuwe zakken zijn steviger dan de oude, dus daardoor zullen de oude niet meegenomen worden als ze op straat worden gezet."

(Lees verder onder foto)

Limburg.net kon de grote vraag naar nieuwe zakken op het einde van het jaar niet aan: "Veel mensen hebben gewacht tot het einde van het jaar om nieuwe zakken te kopen, en daar waren we niet op voorzien", zegt Luypaerts. "Onze leverancier is nu volop nieuwe zakken aan het produceren, elke week komen er nieuwe leveringen binnen die dan geleverd worden aan de winkels."

Meest gelezen