Foto: Radio 2

Café Welkom in Noorderwijk omgebouwd tot Sporza-studio voor WK Veldrijden

Dit weekend wordt het WK veldrijden gereden in de Verenigde Staten, maar ook in Noorderwijk bij Herentals zal je er niet naast kunnen kijken. Dorpscafé Welkom wordt zaterdag en zondag het decor voor alle tv-programma's van Sporza. Op Radio 2 Antwerpen verzekerde cafébaas Jo Helsen, presentatoren Karl Vannieuwkerke en Michel Wuyts goed te ontvangen. Op het menu: lasagne en varkenswangetjes.

Vandaag is het alle hens aan dek in wielercafé Welkom in Noorderwijk. Het café wordt omgebouwd tot een televisiestudio voor het sportprogramma rond het WK veldrijden in de Verenigde Staten. Onze reporter An ging ter plaatse. “Heel mijn parking is ingenomen. Het is heel indrukwekkend”, vertelt cafébaas Jo Helsen.

Luister hier naar het gesprek met cafébaas Jo Helsen:

“Ik ken de mannen van de Vive Le Vélo-ploeg omdat ik al jaren de Ronde van Frankrijk volg met mijn mobiel café. Wij bouwen geregeld een feestje samen, dus laat ons zeggen dat we vrienden zijn geworden”, vertelt Helsen. 

"Currywuyts special"

Cafébaas Helsen is ondertussen druk in de weer om alle crewleden een lekkere maaltijd te geven. “Vandaag heb ik 24 lasagnes gemaakt en morgen staan er varkenswangetjes op het menu. Het is een recept dat we hebben van in de tour. Ik had aan Karl Vannieuwkerke beloofd om de varkenswangetjes te maken dus bij deze komt dat in orde.”

Voor gewone klanten is het café helaas wel gesloten dit weekend. Daarvoor verontschuldigt Karl Vannieuwkerke zich in onderstaand filmpje bij de stamgasten. Die mogen blijkbaar ook enige compensatie verwachten: "Voor iedereen een "currywuyts" special!"

Cafébaas Jo Helsen bereidt lasagne voor alle Sporza-medewerkers
Foto: Radio 2

Meest gelezen