De maat is vol in Willebroek: Kühne + Nagel moet deuren sluiten door geluidsoverlast 

De vestiging van Kühne + Nagel aan de Schoondonkweg in Willebroek moet binnen 3 weken de deuren sluiten. Dat heeft de lokale toezichthouder milieu beslist. Sinds september regende het klachten van buurtbewoners over geluidsoverlast van het bedrijf dat verse voeding stockeert en vervoert. Ook had het bedrijf geen omgevingsvergunning. 

Sinds september regende het klachten over nachtlawaai bij de gemeente Willebroek. Die overlast werd veroorzaakt door de koel- en vrachtwagens van het bedrijf Kühne + Nagel. 

Het bedrijf kreeg genoeg waarschuwingen volgens burgemeester Eddy Bevers (N-VA). "Ze waren al geruime tijd op de hoogte van de problemen met vergunningen en de geluidsoverlast. Samen met de lokale politie legden we al maatregelen op om de hinder te beperken. Onze dienst omgeving heeft nu besloten dat het bedrijf de site moet verlaten en 3 weken overdag de tijd krijgt om hun gekoelde inventaris te verplaatsen." 

Het verbaast de gemeente dat een multinational zo zijn voeten veegt aan de buurt en de wetgeving. "Blijkbaar gaat het om een tijdelijke vestiging. Ik heb de indruk dat ze dachten zomaar te kunnen beginnen en dat ze wel zouden zien wat ervan kwam. Maar of je nu een kleine zelfstandige bent of een multinational, het is de bedoeling dat je je aan de nodige regels en wetten houdt." 

Het is de bedoeling dat de economie kansen krijgt, maar het mag geen overlast aan de buurt geven

Eddy Bevers, burgemeester Willebroek (N-VA)

Vanwege het grote aantal klachten en de hinder, deed de gemeente ook onderzoek naar de overlast. "Dat onderzoek gaf duidelijk aan dat er actie ondernomen moest worden om de rust terug te laten keren. Het is de bedoeling dat de economie kansen krijgt, maar het is niet zo dat ze de buurt tot overlast mag zijn."  

Meest gelezen