Nicolas Maeterlinck

Koper van naakte reus langs E17 in Waregem is keukenbouwer uit Eeklo

Een keukenbouwer uit Eeklo heeft het beeld van de naakte reus gekocht. Het beeld wordt de mascotte van het bedrijf en ruilt zijn plek langs de E17 in Waregem dus binnenkort in voor Eeklo. Maar de reus zal ook te zien zijn op andere plaatsen, want je zal hem kunnen inhuren. En er is ook al sprake van kleine reusjes, als hebbeding voor de klanten.

De naakte reus werd gisteren verkocht op een veiling. Michiel Steenbeke, zaakvoerder van Adrem Keukens in Eeklo, legde 29.513 euro neer voor de reus en al zijn onderdelen, zoals een tafel van 2 meter hoog om hem op te zetten en een ijzeren frame. De reus, een cycloop, is 20 jaar oud. Hij was jarenlang in vol ornaat te zien in Waregem langs de E17 bij het heftruckbedrijf van Hervé Missiaen. Die verhuist nu naar Portugal en kan de reus niet meenemen.

BEKIJK - Een reportage uit "Het journaal" van 13 januari 2022 over de veiling van de reus:

Videospeler inladen...

Mascotte

"We waren al een tijd op zoek naar een mascotte voor ons bedrijf. We dachten er eerst aan om een marketingbedrijf aan te spreken, maar toen hoorden we van de veiling", begint Steenbeke zijn verhaal. "Ik kende de reus, van op de E17. Ik moest er altijd om lachen. En nu is hij van ons!"

We gaan een aantal kleine reusjes laten maken voor onze klanten

Michiel Steenbeke, zaakvoerder van Adrem Keukens

Volgens de zaakvoerder is de reus de som geld waard. "Als je weet hoe bekend de reus is, wat de productieprijs van een mascotte is en wat het kan opbrengen, dan denk ik dat we een goede zaak hebben gedaan", stelt hij. "We gaan ook een beperkt aantal kleine reusjes laten maken, om uit te delen aan onze klanten."

Reizende reus

Volgende week gaat Steenbeke bekijken hoe hij de reus kan transporteren. "Wanneer hij dan in Eeklo aankomt, zal dat met tromgeroffel aangekondigd worden", lacht hij. Al zal de reus niet vast in Eeklo blijven staan. "We gaan hem ook meenemen naar bepaalde events, zoals Batibouw of de Bisbeurs." De reus zal ook te huur zijn, al weet Steenbeke nog niet voor welke prijs.

Meest gelezen