Radio 2

Vuilniswagen kantelt in de gracht in Pittem door spekgladde weg

In Pittem kantelde deze ochtend een vuilniskar omver in de gracht. De bestuurder moest uit zijn cabine bevrijd worden. Dat gebeurde in de landelijke Puttensdreef, die er door ijzelvorming spekglad bij lag.

Het ongeval gebeurde vrijdagochtend vroeg, iets over 5.30 uur. De vuilniswagen kantelde aan de linkerkant van het smalle weggetje in de gracht, dat parallel loopt met de ringweg in Tielt. De passagier bleef ongedeerd, de chauffeur kwam er met wat klachten over de schouder en nek vanaf. De brandweer moest hem via de voorruit uit zijn cabine halen. Daarna werd hij met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De combinatie van het natte wegdek met de heldere hemel zorgde ervoor dat de Puttensdreef er gevaarlijk glad bij kwam te liggen.

Meest gelezen