Radio 2

Gasfles ontploft in buitenzwembad van privéwoning in Poperinge 

In Poperinge is deze voormiddag een gasfles ontploft in een buitenzwembad in aanbouw. Er ontstond ook een kleine brand. De explosie deed zich voor in de kuip van het zwembad. Die was overdekt met een grote tent om in droge omstandigheden polyesterwerken te kunnen uitvoeren. 

In de lege kuip van het zwembad stonden verschillende gasflessen. Eén daarvan was aangesloten aan een brander die voor de juiste temperatuur moest zorgen. Iets na 9.30 uur ontstond om nog onbekende reden brand in de kuip van het zwembad. De arbeiders beseften het gevaar en maakten zich uit de voeten. Kort daarop ontplofte een gasfles. Dat gebeurde met zo’n grote kracht dat de kop van de fles tientallen meter verder in het gras belandde. 

De brandweer had de situatie snel onder controle maar koelde veiligheidshalve een andere gasfles af. Door het incident is niet alleen de tent vernield, maar is er ook schade aan de zwembadkuip. Niemand raakte gewond.

Radio 2

Meest gelezen