Genkse horeca mag weer pintjes tappen tot middernacht: “Blij voor mijn klanten”

De eerste café-avond van het jaar tot middernacht zit erop in Genk. Belgische cafés en restaurants mogen sinds vrijdag een uur langer openblijven. Uitbater Luc Leroy van café Meng is in zijn nopjes: “Een uurtje extra inkomsten is handig, maar ik ben vooral blij voor de klanten.”

Het sluitingsuur in de horeca is sinds vrijdag een uurtje opgeschoven, tot middernacht, en daar zijn vooral de café-uitbaters gelukkig mee. Uitbater Luc Leroy van café Meng in Genk vindt de extra inkomsten handig, maar is vooral blij voor de klanten: “Ik zie dit als een extra snoepje en ieder snoepje telt mee, want alle beetjes helpen. Voor corona ging het hier op vrijdag of zaterdag soms door tot vijf uur in de vroegte, zeker wanneer er livemuziek voorzien was. We zijn er dus nog niet, maar ik begrijp dat we nog even voorzichtig moeten zijn.”

Luc Leroy drinkt een pintje mee met zijn klanten.

Stadscafé en Hotel 't Hert

In het Genkse Stadscafé maakt het uurtje extra niet heel veel verschil uit. “In de winter blijven mensen sowieso minder lang plakken”, zegt zaakvoerder Davy Coenen. “We zijn immers een brasserie en niet alleen een café. Maar we kunnen natuurlijk altijd improviseren. Als er om elf uur nog veel mensen willen blijven zitten, kunnen we ons aanpassen.”

Stadscafé Genk
Voor ons verandert er niet veel, al kunnen klanten het natuurlijk wel iets rustiger aan doen en op het gemak hun koffie uitdrinken.
Noke Pospich, uitbater Hotel 't Hert

Ook voor uitbater Noke Pospich van Hotel ’t Hert in de Winterslagstraat zal de nieuwe regeling niet veel veranderen. “Al kunnen de gasten het voortaan wel iets rustiger aan doen en nog op hun gemak een koffietje drinken. Voor ons wordt de druk ook iets minder."

Lente

De café- en restauranthouders kijken de lente allemaal gunstig tegemoet. “Als we de weg opgaan van andere landen, ziet het er goed uit”, meent Luc Leroy. Ook Noke Pospich kijkt uit naar het nieuwe seizoen. “Er zijn nu heel veel annulaties wegens omikron, het is veel erger dan tijdens de vorige lockdowns. Gelukkig ziet de toekomst er beter uit, we kunnen dan ook weer allemaal buiten zitten."

Hotel 't Hert

Meest gelezen