Politie waarschuwt hondeneigenaars in Outer nadat 2 honden vergiftigde gehaktballetjes eten 

In Outer, bij Ninove heeft iemand het op honden gemunt. Een wandelaar had gezien hoe haar honden gehaktballetjes oppeuzelden met rattenvergif in. De politie kreeg al meldingen van vergiftigde worstjes. Wie verdachte dingen ziet, mag het melden.

De honden van Ellen Fonck leven nog. De dierenoppas die met de honden was gaan wandelen had gezien hoe ze gehaktballetjes oppeuzelden waar iets in zat dat op rattenvergif leek. 

"Het was woensdagvoormiddag," begint Ellen haar verhaal, "de dierenoppas was gaan wandelen met de honden. In een baantje niet veraf waren de honden plots sneller dan snel en hadden ze een gehaktbal gevonden met rattenvergif erin. Ze heeft een stukje meegenomen en is naar huis gekomen. Wij zijn in de auto gesprongen en ermee naar de dierenarts gereden." 

De dierenarts gaf de honden een braakmiddel, zodat alles er uitkwam. "De beesten hebben weinig last ondervonden." "Wij waren natuurlijk geschokt en hebben melding gedaan bij de politie en iedereen gewaarschuwd via facebook." 

Vergif herkend

"De dierenuitlaatster heeft gezien dat het rattenvergif was", weet Ellen. "Ze is daar alert voor, ze heeft gezien dat er rode stukjes in de gehaktballen zaten, ze wist direct dat dit niet klopte. Het as ook meer dan 1 bal die er lag zodat ze een stuk kon meenemen." 

Meerdere meldingen

"Er is gisteren ook nog vergif gevonden, dus er is echt wel iemand actief bezig met eten te plaatsen met rattenvergif in", vermoed Ellen. Dat is ook wat de politie denkt. Er kwamen meerdere meldingen van mensen die vergiftigd vlees hadden gevonden in Outer. De politie vraagt om het te laten weten als je iets verdachts ziet en om extra op te letten als je de hond uitlaat. 

Meest gelezen