radio 2

Jessa Ziekenhuis in Hasselt doet oproep aan studenten verpleegkunde: "Kom ons helpen"

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt doet een oproep aan studenten verpleegkunde om bij te springen. Maar liefst 204 medewerkers zijn uitgevallen door een besmetting of quarantaine, en daarom heeft het ziekenhuis dringend nood aan meer hulp op verschillende afdelingen.

Zoals bekend treft de Omikrongolf ook steeds meer personeelsleden in de ziekenhuizen.  "Met een afwezigheid van 204 medewerkers bereiken we dezelfde piek in personeelsuitval als tijdens de eerste golf in april 2020”, zegt Lieve Ketelslegers van Jessa. “We hebben gelukkig nog geen bedden moeten sluiten, maar op de niet-covid-afdelingen zitten we momenteel wel aan onze maximumcapaciteit.” 

We zijn op zoek naar 25 tot 40 verpleegkundigen in opleiding

Om de druk houdbaar te houden, is Jessa op zoek naar extra personeel. "We zijn nog niet aan de piek, dus we hebben toch nog extra mensen nodig", zegt Ketelslegers. "We zijn op zoek naar 25 tot 40 verpleegkundigen in opleiding, dus bij voorkeur 3de en 4de jaar. De bedoeling is dat ze op niet-covid-afdelingen worden ingezet, om onze verpleegkundigen te ondersteunen op de gewone hospitalisatie-afdelingen."

Het ziekenhuis hoopt op deze manier het tekort op te lossen, anders zullen er op termijn afdelingen gesloten moeten worden zodat de belangrijkste zorg gegarandeerd kan blijven. Studenten die interesse hebben, kunnen terecht op de website van het Jessa ZIekenhuis.

Meest gelezen