Foto: Radio 2

Kerstboom en kerstverlichting blijven langer in het straatbeeld door corona

Het valt op, hoewel het al 28 januari is blijft de Leuvense binnenstad baden in het kerstlicht. En de kerstboom staat nog te pronken in de schaduw van het stadhuis. Ook in Tienen staat de kerstboom nog fier rechtop op de Grote Markt. En dat heeft allemaal te maken met... jawel: corona!

"Normaal gezien doven we onze kerstverlichting na Driekoningen", geeft schepen Dirk Vansina (CD&V) toe. "Maar we hebben er bewust voor gekozen om in deze moeilijke coronaperiode de verlichting extra lang te laten branden. In deze periode snakt iedereen toch naar wat warmte, wat licht en gezelligheid. Het is dus een keuze geweest om die sfeer wat langer in de stad te laten hangen."

Aannemer heeft corona

Ook in Tienen staat de kerstboom nog pal rechtop maar van kerstverlichting is er geen sprake meer. De Grote Markt kleurt er zelfs al rood door het Valentijnsthema. Hier een ander verhaal dan in Leuven dus, legt burgemeester Katrien Partyka (CD&V) uit in Het Nieuwsblad:  “Er zit inderdaad vertraging op de verwijdering van de kerstboom. Net zoals veel sectoren wordt ook de werking van onze diensten verstoord door het coronavirus. Net zoals we een aannemer onder de arm namen voor het overbrengen van de boom van Glabbeek naar Tienen, moet er voor de verwijdering van de boom een aannemer aangeduid worden. De werknemer die dat normaal doet, is even uit geweest door corona. Maar er wordt nu werk van gemaakt."

Meest gelezen