Meer dan 100 verwaarloosde dieren in beslag genomen in woning in Sint-Truiden

In een woning op de Luikersteenweg in Sint-Truiden heeft de politie meer dan 100 dieren in beslag genomen. De dieren zaten in kooien en leefden in slechte omstandigheden, zonder eten en drinken. Een hond en kat konden terecht in het dierenasiel van Sint-Truiden en de overige dieren worden opgevangen door het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. 

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken had een klacht over de eigenaar van de dieren binnengekregen.  Na overleg met de dierenarts van de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn werden de meer dan 100 dieren gisteren in beslag genomen. 

Beestenboel

Het ging om 1 kat en 3 honden, maar ook om ganzen, woestijnratten, eenden, duiven, stekelmuizen, kanaries, kalkoenen, konijnen, ratten, hamsters, kippen, een zebravink en een schildpad.  De dieren werden in verschillende kooien gehouden zonder eten of drinken. 

De kat en honden konden terecht in het dierenasiel van Sint-Truiden. De andere dieren worden opgevangen in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder. De politie zet het onderzoek nog verder. 

Meest gelezen