Geen jurk met stippen, maar broek en vest: Minnie Mouse ruilt (even) haar iconische outfit

Minnie Mouse ruilt haar iconische bestipte jurk in voor een versie met broek en vest. Deze nieuwe outfit werd ontworpen door Britse modeontwerper Stella McCartney ter ere van de dertigste verjaardag van Disneyland Parijs. Hoewel de verandering tijdelijk is, kwamen er gemengde reacties van Disneyfans. Het Amerikaanse Fox News vindt de outfit "te mannelijk".

Disneyland Parijs wordt op 12 april dertig jaar. Dat wordt onder meer gevierd met een nieuwe design-outfit voor 's werelds beroemdste vrouwelijke muis: Minnie Mouse. Het broekpak werd ontworpen door niemand minder dan Stella McCartney, Britse modeontwerper en dochter van Beatleszanger Paul McCartney. Minnie Mouse zal voor het eerst in het nieuwe kostuum te zien zijn op internationale vrouwendag in maart. 

Deze nieuwe kijk op haar kenmerkende stippen maakt van Minnie Mouse een symbool van vooruitgang voor een nieuwe generatie

Stella McCartney

Walt Disney Studios heeft afgelopen jaren zijn best gedaan nog meer in te zetten op diversiteit en inclusie. Zo brachten ze bijvoorbeeld in 2021 de film "Encanto" uit over een familie in Colombia. In de film kwamen de verschillende bevolkingsgroepen van het land aan bod. 

Ook de kostuumvernieuwing van Minnie Mouse wordt als een progressief teken van diversiteit gezien: "Deze nieuwe kijk op haar kenmerkende stippen maakt van Minnie Mouse een symbool van vooruitgang voor een nieuwe generatie", zegt McCartney. Fans merkten op dat het niet de eerste keer is dat Minnie Mouse een broek draagt. Na een bijna 100-jarig bestaan, kreeg het personage in 2019 voor het eerst een broek. Dat was tijdens een Disney cruise waar ze haar debuut maakte als kapitein Minnie. 

Toch zijn niet alle reacties op het nieuwe broekpak positief. In de VS wordt er op de conservatieve televisiezender Fox News kritiek gegeven op het nieuwe kostuum van Minnie Mouse. Een broekpak is volgens de zender "te mannelijk" voor een vrouwelijk personage. Ook werd het nieuwe pak vergeleken met de klederdracht van ex-presidentskandidate en democratische politica Hillary Clinton. Clinton staat namelijk bekend om het dragen van broekpakken. 

Meest gelezen