Noord-Limburg verenigt krachten om gemeenteschool in Trooz te helpen

9 gemeenten uit Noord-Limburg blijven de gemeenteschool La Brouck in Trooz helpen met materiële bijstand, na grote beschadiging door de wateroverlast afgelopen zomer. De brandweerlieden van Hulpverleningszone Noord-Limburg hebben de speelplaats aangepakt, bouwen units voor de kinderen en brengen vandaag heel wat spullen naar de basisschool.  

De 9 Noord-Limburgse gemeenten Bocholt, Bree, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Pelt en Peer werken zoveel maanden na de watersnood in Wallonië nog steeds samen met de gemeentelijke basisschool La Brouck in Trooz. "De gemeenten wilden samen een project op poten zetten en hebben aan ons gevraagd of we ter plekke iets konden betekenen", begint brandweerman Jan Jorissen van Hulpverleningszone Noord-Limburg. "De 9 gemeenten hebben samen een budget vrijgemaakt zodat het realiseerbaar werd." 

Het is vooral belangrijk voor ons dat de kinderen terug in een aangename omgeving kunnen leren.

Jan Jorissen, Hulpverleningszone Noord-Limburg

Afgelopen zomer al ging de Hulpverleningszone ter plekke in Trooz, dicht bij de Vesder gelegen, en gingen toen naar de verwoeste basisschool. "Ondertussen zitten de klaslokalen in containers en wij hebben dan nog units voorzien waar de kinderen onder kunnen schuilen of zich kunnen omkleden", gaat Jorissen verder. Die units werden al ter plekke geleverd en de vrijwilligers zullen ze vandaag in elkaar zetten. 

"Het is vooral belangrijk voor ons dat de kinderen terug een aangename omgeving rond zich hebben", benadrukt Jorissen. Daarom werken ze ook aan het asfalt van de speelplaats en nemen ze vandaag heel wat materiaal naar de school. "We nemen heel wat speelgoed mee zoals basketringen, ballen, fietsen... Zo kunnen de kinderen toch in een normale omgeving naar school gaan."

Meest gelezen