Carnavalstoet Zaventem 2019

Ook carnavalstoeten Zaventem en Schoonderbuken afgelast

De carnavalstoeten van Zaventem en van Schoonderbuken, bij Scherpenheuvel-Zichem zijn geannuleerd. Volgens de gemeentebesturen kunnen de stoeten niet coronaveilig georganiseerd worden omdat er te veel volk naartoe komt. 

In Vlaams-Brabant zijn alweer twee carnavalstoeten geschrapt: die van Zaventem en die van Schoonderbuken, bij Scherpenheuvel-Zichem. Ook hier is corona de spelbreker. 

Het gemeentebestuur van Zaventem nam de beslissing in samenspraak met de organiserende carnavalsvereniging De Varkenskoppen. "Het grote aantal besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus laat niet toe om het event op een veilige manier te laten doorgaan. Met een aanzienlijk aantal toeschouwers langs het parcours is het niet mogelijk om de elementaire coronaveiligheid in te bouwen. En de gezondheid van onze inwoners primeert", laat de gemeente weten.

Ook in Schoonderbuken bij Scherpenheuvel-Zichem vinden ze 't bijzonder jammer dat de populaire carnavalstoet niet kan doorgaan. Carnavalsvereniging De Bezembinders heeft beslist om alle carnavalsactiviteiten te annuleren. "Door de huidige coronamaatregelen is het onmogelijk om een stoet te organiseren", zegt de vereniging. 

Meest gelezen