Politie Mechelen vat 2 fietsendieven dankzij alerte buurtbewoner 

In Mechelen heeft de politie 2 fietsendieven opgepakt met behulp van een alerte buurtbewoner en camerabeelden. Een van de dieven wordt ook als verdachte gezien bij al zeker 5 andere diefstallen van elektrische fietsen en mountainbikes rond het station in de afgelopen 2 maanden. 

De eerste arrestatie vond in de nacht van maandag op dinsdag plaats. Rond 3 uur zag een bewoner van de Goudbloemstraat een onbekende man de fiets van een overbuur meenemen. Toen de buurman begon te roepen, zette de dief het op een lopen. Een interventieploeg van de politie vond de dief, een 42-jarige man, kort erna terug in de Leliestraat met een damesfiets aan de hand. 

Op het commissariaat werden de kniptang die de 42-jarige Mechelaar op zak had en de damesfiets in beslag genomen. De dader zelf werd ter beschikking gesteld van het parket.

Dader achter golf van fietsendiefstallen gevonden?

Dinsdagavond kreeg de politie van Mechelen nog een melding binnen van een man die over het hek van een fietsenstalling onder de Postzegelbrug geklommen was. Toen de agenten ter plaatse kwamen probeerde de man nog weg te glippen, maar de agenten konden hem vatten.

Het gaat om een 25-jarige man uit Estland die al bekend is bij de politie. Met behulp van getuigenissen en camerabeelden kwam de politie erachter dat hij een elektrische herenfiets probeerde te stelen. Eerder op de dag forceerde hij al het slot van een damesfiets.

De politie heeft de man ook al kunnen linken aan zeker 5 andere diefstallen van elektrische fietsen en mountainbikes en een poging tot fietsdiefstal.  Het parket heeft de man aangehouden en hij zit nu in de gevangenis. 

Meest gelezen