Radio 2

Schoolbus hapert aan spoorwegbrug in Waregem, schade aan dak en kapotte ruiten

Een schoolbus haperde deze ochtend in Waregem aan een lage spoorwegbrug. De bus botste met het dak tegen de onderkant van de brug. Daardoor sprongen enkele ruiten van de bus stuk. Er zaten nog geen kinderen in de bus, ook de chauffeur kwam er met de schrik vanaf.

Het ongeval gebeurde aan de spoorwegbrug op ’t Gaverke in Waregem, die slechts 2,5 meter hoog is. Wellicht was de chauffeur verstrooid of kende hij de verkeerssituatie niet. Zijn bus bleek iets hoger dan de toegestane 2,5 meter en botste met het dak tegen de onderkant van de brug. Dat zorgde voor een harde klap, waardoor er enkele ruiten stuk sprongen. Er is schade aan het dak van de bus, maar gelukkig raakte niemand gewond. 

Niet de eerste keer

Het ongeval is al het zoveelste incident aan de lage spoorwegbrug op ’t Gaverke. Het stadsbestuur is zich bewust van het probleem en liet 4 jaar geleden al een grote banner ophangen om weggebruikers te waarschuwen. Maar ook die banner en het frame werden aangereden. Na overleg met spoorwegbeheerder Infrabel is overeengekomen dat de waarschuwingen en tekeningen van de banner op de wand van de spoorwegbrug mogen worden geschilderd.

Radio 2

Meest gelezen