Loper uit Lievegem heeft speciaal voornemen voor 42e verjaardag: 42 marathons lopen in 42 weken

Ultraloper Olivier Verhaege uit Lievegem gaat vandaag op zijn 42e verjaardag een bijzondere uitdaging aan:  in 42 weken tijd wil hij 42 marathons lopen. Om 9 uur vertrok hij voor zijn eerste marathon aan sporthal Den Boer in aanwezigheid van heel wat supporters.

Olivier Verhaege uit Lievegem is gepassioneerd door lopen. In totaal heeft hij de voorbije 14 jaar bijna 50.000 km in de benen. En daar wil hij dit jaar nog flink wat bijdoen. Op zijn 42e verjaardag heeft hij het plan opgevat om gedurende 42 weken evenveel marathons te lopen van –jawel- 42 kilometer.

Klein hartje

“Het is met een klein hartje dat ik eraan begin”, vertelt Olivier bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Vorig jaar was ik van plan om 600 km te lopen op 7 dagen tijd, maar toen ben ik na 2 dagen geveld door een blessure.”

Olivier wil het nu anders aanpakken: “Voor mij is het sportief haalbaar, omdat ik telkens een week kan rusten. Samen met een coach en een kinesist probeer ik tijdens de week de kleine schade te herstellen om dan weer klaar te zijn voor het volgende weekend.”

Elk weekend weg

42 marathons, dat betekent evenveel weekends telkens een dag opofferen voor de sport. “Niet evident voor het gezinsleven”, geeft Olivier aan. “Ik ben mijn vrouw enorm dankbaar dat ik het mag doen.”

Op zijn kalender staan 14 onofficiële marathons in eigen land, waar supporters mee kunnen aansluiten, 14 officiële Belgische en 14 buitenlandse marathons. Klap op de vuurpijl moet de deelname worden aan de marathon van Athene, in het land waar het allemaal begon.

kasto80

Meest gelezen