Sint-Niklaas

Fors minder boetes voor foutparkeren op winkelparkeerplaatsen in Sint-Niklaas

De afgelopen 3 jaar is het aantal boetes dat in Sint-Niklaas is uitgeschreven voor foutparkeren op winkelparkeerplaatsen teruggelopen van 3.000 naar net geen 1.000. Winkelparkeerplaatsen zijn groen omrande parkeerplaatsen waar je een halfuurtje mag staan met een parkeerschijf.

Stad Sint-Niklaas schrijft op 3 jaar tijd fors minder boetes uit voor foutparkeren. Dat betekent niet dat er permanent minder gecontroleerd wordt.  Dat was tijdelijk zo door de coronacrisis. Er zijn, volgens de stad, andere redenen voor de daling op lange termijn. "Mensen kennen het systeem intussen en respecteren het ook. Bovendien zijn er enkele winkelparkeerplaatsen door omstandigheden verdwenen door circulatiemaatregelen op de Grote Markt en  het Stationsplein. Dat zijn net de twee plaatsen waar het vaakst boetes werden uitgeschreven. En ten derde wordt een aantal parkeerplaatsen  goed gebruikt en is er veel rotatie, zodat overtredingen er bijna niet mogelijk zijn", zegt schepen Carl Hanssens (N-VA)

Winkelparkeerplaatsen zijn een succes en er komen er bij

Sint-Niklaas startte in 2017 op drie locaties in de stad met  winkelparkeerplaatsen. Intussen zijn er al 25 plekken in de stad waar er twee of drie winkelparkeerplaatsen zijn aangelegd. En dat aantal zal in de toekomst nog uitbreiden. Schepen Hanssens: "Daar waar er clusters zijn van winkels en op de belangrijke invalswegen zullen er zeker bijkomen. We hebben deze week nog drie plaatsbezoeken afgelegd op plekken waar er winkelparkeerplaatsen zullen komen.  We spelen echt in op de vraag van winkeliers. Bijvoorbeeld een traiteur waar mensen snel hun bestelling ophalen, of een zaak in naaimachines waar klanten graag vlak voor de winkel parkeren om niet te moeten zeulen met zware machines."

Meest gelezen