BELGA/MAETERLINCK

Derde keer, goede keer? Trekt het Ros Beiaard dit jaar alsnog door Dendermonde?

Ondanks afgelastingen van de Ros Beiaardommegang in 2020 en 2021, blijft het comité optimistisch dat het folkloristische paard dit jaar zijn spreekwoordelijke benen zal kunnen strekken. De voorbereidingen blijven gewoon doorgaan, ook al zijn enkele voorafgaande evenementen al geschrapt.

Derde keer, goede keer, denken ze in Dendermonde. Want het Ros Beiaardcomité en de stad zien de ommegang van het bekende folkloristische paard tijdens het Hemelvaartweekend nog steeds doorgaan. Tenminste, dat is de hoop. De ommegang werd al 2 keer uitgesteld door corona en normaal gezien vindt die maar om de 10 jaar plaats. Maar nu moet het lukken: "De vaccinatiegraad is hoog, de boostercampagne loopt volop, de coronabarometer geeft perspectief en de virologen spreken van een 'rustige lente en zomer'", is te lezen in het persbericht dat de stad en het comité samen hebben verspreid.

Annulaties

Nochtans zijn er al veel activiteiten rond het Ros Beiaard geannuleerd. De opener die alle festiviteiten rond het paard in gang zet, werd geschrapt. De geplande nieuwjaarsreceptie kon niet plaatsvinden en ook het grootse feest "Ros d'Amour" op de grote markt dat 100 dagen voor de ommegang zou plaatsvinden, is niet mogelijk. Maar voorlopig gaan ze er in Dendermonde vanuit dat het paard op zondag 29 mei 2022 toch door de straten zal flaneren.

En die hoop zal ook goed te zien zijn in de stad. Het Ros Beiaardlogo zal binnenkort overal te zien zijn in het straatbeeld. De afteltotem wordt geplaatst en er zullen Ros Beiaardvlaggen en -spandoeken te zien zijn. Er gaan ook nieuwe affiches opgehangen worden. Vanaf 1 februari zullen de Dendermondenaren ook een nieuw Ros Beiaardmagazine kunnen lezen dat in de verschillende stadsgebouwen te vinden zal zijn.

Zonder tegenbericht vindt de Ros Beiaardommegang plaats op zondag 29 mei 2022.

Meest gelezen