© AWV Fotografie: Kris Van de Sande

Ring rond Leuven krijgt acht zebrapaden met extra lange strepen: "Veiliger om over te steken"

De ring rond Leuven heeft acht "gevleugelde" zebrapaden gekregen, dat zijn oversteekplaatsen met extra lange witte strepen. Die zijn veiliger omdat autobestuurders de oversteekplaatsen beter zien, en dus wordt de kans op ongevallen kleiner. 

Op acht plaatsen op de Leuvense ring hebben ze de witte lijnen van de zebrapaden verlengd. Op die manier vallen de oversteekplaatsen meer op voor automobilisten. De zogenaamde "gevleugelde" oversteekplaatsen bevinden zich ter hoogte van de Leo Dartelaan, de Dekenstraat, de Dagobertstraat, de gevangenis van Leuven-Centraal en de Jean-Baptiste van Monsstraat. Voor de laatste twee zebrapaden is enkel de buitenring uitgerust met een gevleugeld pad, op de andere plekken kregen zowel de binnen- als de buitenring gevleugelde zebrapaden.

De Tervuursevest in Leuven heeft al een tijd een zebrapad met verlengde witte strepen. Uit een studie van verkeers- en mobiliteitscentrum VIAS blijkt dat het aantal ernstige ongevallen er sindsdien is gedaald. "Dat zijn alvast bemoedigende resultaten die we ook beogen met de zopas aangelegde zebrapaden", zegt het stadsbestuur. 

Meest gelezen