In 2021 werd het Sportpaleis nog virtueel uitverkocht.
Nicolas Maeterlinck

Blog - Australië roept rapper Ye op zich te laten inenten, Sportpaleis blijft op 2.000 verkochte tickets per dag hangen

Australië heeft duidelijk geen zin in een tweede Djokovic-verhaal en waarschuwt rapper Ye. De stijgende trend bij de coronacijfers in ons land houdt aan. Voor het eerst sinds lang neemt ook voorzichtig het aantal patiënten op intensieve zorg toe. En de culturele sector voelt de versoepeling (nog) niet in de ticketverkoop. Volg alle updates in onze liveblog.

Wie vragen heeft over coronamaatregelen in België kan terecht op de website info-coronavirus.be of het nummer 0800-14.689. Bij Tele-Onthaal kan u terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Ticketverkoop cultuursector vlot (nog) niet

Sinds gisteren gelden in de cultuursector soepelere regels, met andere woorden er mag weer meer volk in de zalen. Maar volgens verschillende culturele centra en zalen loopt de ticketverkoop niet vlot. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

Jan Van Esbroeck van de Sportpaleis Groep legt de situatie aan onze redactie uit: "We zagen het vertrouwen volledig wegvallen in januari. We verkochten echt nauwelijks tickets. Dat is zich langzaam aan het herstellen, maar er zal meer nodig zijn dan een aankondiging van een premier om het vertrouwen helemaal goed te krijgen. Gemiddeld moeten wij ongeveer 5.000 tickets per dag verkopen. Dat deden we vóór corona. We zitten momenteel op 2.000 tickets per dag."

Australische premier: "Regels gelden voor iedereen"

De Australische premier Scott Morrison heeft de Amerikaanse producer en rapper Ye  (vroeger Kanye West) gevraagd zich volledig te laten vaccineren voordat hij naar Australië afreist voor een tournee. Volgens media zou West in maart een reeks concerten in Australië willen doen.

Twee weken geleden werd tennisster Novak Djokovic Australië uitgezet, omdat hij niet gevaccineerd was. Djokovic wilde zijn titel op de Australian Open verdedigen, maar er ontstond getouwtrek over de geldigheid van zijn visum. Uiteindelijk besliste het federaal gerechtshof dat de tennisster het land moest verlaten.

Gevraagd naar de mogelijke komst van Ye - van wie de vaccinatiestatus niet bekend is - zei Morrison op een persconferentie: "De regels gelden voor iedereen, zoals mensen recent hebben kunnen zien. Het maakt niet uit wie je bent, je moet de regels volgen."

Ye zei in een interview in 2020 dat je laten inenten gelijk staat aan "een merkteken van het beest (de duivel, red.)".  Een jaar later gaf hij op sociale media aan één prik gehad te hebben.

De vaccinatiestatus van Ye is niet bekend.

Oostenrijk past nog meer maatregelen aan voor niet-gevaccineerden

Oostenrijk gaat de coronamaatregelen voor niet-gevaccineerden verder versoepelen. Dat heeft bondskanselier Karl Nehammer aangekondigd. Niet-gevaccineerden mogen vanaf 12 februari weer naar niet-essentiële winkels. Ook zijn ze vanaf 19 februari weer welkom in de horeca en bij toeristische attracties op vertoon van een negatief testbewijs.

Nehammer zei verder dat de avondklok met twee uur wordt verlaat. Die gaat vanaf 5 februari pas in om middernacht. Diezelfde dag worden de openingstijden voor winkels en horecazaken verruimd en verdubbelt het maximale aantal bezoekers bij evenementen naar 50.

Huisartsenvereniging Domus Medica wil één digitaal afwezigheidsattest

Het hoge aantal besmettingen legt veel druk op de huisartsen. Heel wat besmette werknemers vragen nog een papieren afwezigheidsattest, omdat een digitale versie voor sommige werkgevers niet volstaat. En huisartsen moeten die documenten allemaal in orde brengen.

Huisartsenvereniging Domus Medica wil dat er één digitaal attest komt, onafhankelijk van welke werkgever of mutualiteit. Dat attest zou dan gewoon via mail doorgestuurd kunnen worden. 

Ook Joni Mitchell vertrekt bij Spotify

De Canadese zangeres en liedjesschrijfster Joni Mitchell (78) haalt haar muziek van Spotify, omdat via de streamingdienst desinformatie over COVID-19 zou verspreid worden. "Onverantwoordelijke mensen verspreiden leugens die mensenlevens kosten", legt Mitchell haar beslissing uit. 

Lees meer in onderstaand artikel:

Minister Crevits: "Versoepelen zal voor een stuk de redding betekenen voor de problemen op de arbeidsmarkt"

Een ontbijt, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in "De ochtend" op Radio 1 van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook "weg van de Wetstraat", met aandacht voor persoonlijke verhalen. Vandaag: Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V).

BEKIJK dat volledige gesprek hier:

Videospeler inladen...

Skiën of snowboarden? Wat geldt dan op welke bestemming?

Voor iedereen die de komende weken op wintersport gaat, halen we onze reiswijzer nog eens van onder het stof. Want ook de komende tijd zal reizen nog niet kunnen zoals vóór de coronacrisis. Daarom zetten we voor jou de reisvoorwaarden en regels van 5 landen op een rijtje. En we vertellen je ook wat je moet weten vóór vertrek en bij terugkeer. 

Ontdek het in onderstaand artikel:

Piek ziekenhuisopnames nog niet bereikt

Alle coronacijfers blijven verder stijgen. De voorbije week werden er dagelijks gemiddeld 355 covidpatiënten opgenomen in de ziekenhuizen, dat is 31 procent meer dan de week voordien. Er testten dagelijks zo'n 52.300 mensen positief, 45 procent meer dan de week ervoor. En er sterven nu dagelijks gemiddeld 25 mensen aan de gevolgen van het virus.

Alle cijfers op een rij:

Meest gelezen