Groen voert actie op markt van Aalst voor regenboogzebrapad

De partij Groen heeft actie gevoerd op de zaterdagmarkt van Aalst. Ze deelde onder meer badges uit met daarop het logo van de stad in regenboogkleuren. Met de actie wil ze bij het stadsbestuur aandringen op een regenboogzebrapad en een gelijke kansenbeleid.  Ook vice-premier Petra De Sutter was erbij.

Sommige gemeenten  leggen regenboogzebrapaden aan om te benadrukken dat ze tolerant zijn naar iedereen, ongeacht de geaardheid.  Maar het stadsbestuur van Aalst wil geen regenboogzebrapad. Daarom voerde Groen vanmorgen actie op de zaterdagmarkt. Met het uitdelen van kleurrijke badges, wil de partij een duidelijk signaal geven aan het stadsbestuur. “Ondanks de weerstand bij de meerderheid, is het toch belangrijk dat er een regenboogzebrapad komt en een schepen van gelijke kansen”, zegt Lander Wantens van Groen. “Het beeld dat Aalst nu opwerpt naar de buitenwereld is dat van een onverdraagzame stad. We betreuren dit heel erg.”

Ook vice-premier Petra De Sutter was er vanmorgen bij op de markt in Aalst.  “Gelijke kansen is een thema dat mij zeer nauw aan het hart ligt", vertelt De Sutter. "Het gaat over waarden als gelijkheid voor holebi’s. Een regenboogzebrapad is daar een belangrijk symbool voor.” 

Het beeld dat Aalst nu opwerpt naar de buitenwereld, is dat van een onverdraagzame stad
Lander Wantens (Groen)

Stadsbestuur zegt nog altijd nee

Er is al een tijdje heel wat te doen over een regenboogzebrapad in Aalst. Een inwoner startte zelfs een petitie op en verzamelde duizenden handtekeningen. Maar dat leverde niets op : het stadsbestuur van Aalst houdt voet bij stuk en dus komt er geen regenboogzebrapad in de stad.

Eerder maakte ook de Odisee-hogeschool in Aalst al duidelijk dat ze meer regenboogkleuren in de stad willen zien. Daarom kleurden studenten de trappen van de school in regenboogkleuren.

Aalst is de enige centrumstad in Vlaanderen die geen regenboogzebrapad aanlegt. De stad vindt dat de openbare weg niet dient om zulke statements te maken. Aalst belooft wel om na te denken over een alternatief voor het zebrapad.

 

Meest gelezen