Nicolas Maeterlinck

Ingetogen begrafenis in Beveren voor kleuter Dean Verberckmoes

In het Oost-Vlaamse Verrebroek, bij Beveren, is zaterdagmiddag de vierjarige Dean Verberckmoes begraven. Een pastoor leidde de ingetogen plechtigheid in een goed gevulde Sint-Laurentiuskerk. Buiten volgden een 200-tal sympathisanten de ceremonie op groot scherm. Er heerste een rustige en zwijgzame sfeer.

Een kleine witte kist stond vooraan de kerk opgesteld met een foto van Dean. Daartegen leunde een knuffel van Winnie de Poeh, omringd door kaarsen. De familie van de jongen nam tijdens de plechtigheid het woord in een brief die de mama en tante van Dean hadden neergeschreven. Daarna strooiden de klasgenootjes van de kleine jongen sterretjes rond de kist.

De jongen werd het laatst gezien in Sint-Niklaas met de verdachte Dave De Kock, maar hij woonde met zijn moeder en zus in Verrebroek. Het lichaam van Dean werd op maandag 17 januari aangetroffen ter hoogte van het Nederlandse Neeltje Jans, een werkeiland dat onderdeel uitmaakt van de Oosterscheldekering, in Zeeland.

Bekijk hieronder enkele serene beelden van de begrafenis van Dean:

Videospeler inladen...

Meest gelezen