Netflix

"Tiger King" Joe Exotic blijft toch 21 jaar achter de tralies

Joe Exotic, bekend van de Netflix-serie "Tiger King", is er niet in geslaagd om het gerecht te overtuigen van zijn onschuld. De ster en voormalig dierentuineigenaar moet toch een celstraf van meer dan 21 jaar uitzitten voor het beramen van een moordaanslag. 

Joseph Maldonado-Passage (de echte naam van Joe Exotic) werd in 2020 veroordeeld tot 22 jaar cel voor enkele gevallen van dierenmishandeling en voor het beramen van een moordaanslag op zijn aartsrivaal Carole Baskin van Big Cat Rescue, een opvangcentrum voor mishandelde dieren.

Maar de zaak moest overgedaan worden door een procedurefout. De 58-jarige realityster zegt zelf dat hij onschuldig is en vroeg aan een rechter in Oklahoma City "een tweede kans". "Laat me niet sterven in de cel", aldus Joe Exotic, die aan prostaatkanker lijdt.

Zijn rivale Baskin zei echter nog steeds voor haar leven te vrezen. Ze pleitte om hem opgesloten te houden. De straf van Joe Exotic werd uiteindelijk met één jaar verminderd. 

"Tiger King: Murder, Mayhem and Madness" (of kortweg "Tiger King") is een Amerikaanse truecrimedocumentaire over het leven van dierentuineigenaar Joe Exotic.  De documentaire gaat over de kleine wereld van fokkers en beschermers van wilde katten zoals Carole Baskin, de eigenares van Big Cat Rescue, en verzamelaars zoals Joe Exotic. Baskin beschuldigde hem van misbruik en uitbuiting van wilde dieren. Joe Exotic werd wereldberoemd na de reeks.

Meest gelezen