Radio 2

Onderzoek naar mogelijke ontvoeringspoging van jong meisje in Westende

Politie en parket onderzoeken een mogelijke ontvoeringspoging van woensdagavond in Westende. Een meisje van 14 uit Middelkerke heeft klacht ingediend bij de politie. Ze zegt dat een man haar aan de tramhalte Sint-Laureins probeerde mee te sleuren. Een groepje jongeren dat in de buurt was schoot haar te hulp. 

Lucie Yuce ging woensdag in de vooravond postpakketjes ophalen voor haar vader in Lombardsijde. Op de terugweg naar huis miste ze haar tram in Lombardsijde en besloot ze te voet naar de volgende halte te wandelen. Dat is de halte aan het hotel Sint-Laureins in Westende. “Het was ongeveer 19 uur toen ik aan die halte aankwam. Een man in een bestelwagen parkeerde aan de Calidris en stapte op mij af", vertelt Lucie. "Hij vroeg of ik wou meekomen. Ik schrok en weigerde. Hij wandelde weg en ik dacht dat hij vertrok. Maar plots kwam hij terug en greep me vast bij mijn pols. Hij probeerde me mee te sleuren". 

Klacht ingediend

Lucie begon te gillen en dat had een groepje jongens gehoord. Zij schoten haar te hulp, ze trokken de man bij Lucie vandaan. "Twee van die jongens zijn bij me gebleven tot de tram er was, drie anderen hebben hem enkele schoppen gegeven. Op dat moment kwam de tram aan en ben ik in paniek opgestapt. Ik weet niet wat er verder gebeurd is daar”, getuigt Lucie. Ze verwittigde onmiddellijk haar ouders. Die wachtten haar op aan de tram en ze zijn samen naar de politie gestapt. 

“Ik kan de klacht bevestigen, er loopt een onderzoek", zegt commissaris Kris Daels van de lokale politie Middelkerke. "Het onderzoek is in handen van het parket, daar kan ik niets over kwijt". Volgens Lucie was haar belager in het zwart gekleed, droeg hij een mondmasker, een pet en daarover nog eens een kap. Ze kon alleen zijn ogen zien. 

Meest gelezen