Tweede gewelddadige inbraak bij zelfde gezin in Gent in een week tijd

Het Parket Oost-Vlaanderen bevestigt dat er gisteravond opnieuw een gewelddadige inbraak is gepleegd in Sint-Amandsberg bij Gent. Dat gebeurde bij hetzelfde gezin waar vorig weekend ook al een inbraak gebeurde toen de 2 dochters alleen thuis waren.

De inbraak vond gisteravond rond 20 uur plaats. Drie gemaskerde daders drongen de woning binnen. Daar kwam het tot een gevecht met de vader van het gezin. Hij raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis. Eén van de dochters verwittigde de politie.  Agenten zetten daarop een speurhond in om de daders op te sporen. Het onderzoek is nog volop bezig. 

Vorig weekend werd hetzelfde gezin ook al slachtoffer van een gewelddadige inbraak. Toen kon de politie 2 verdachten oppakken:  2 Fransmannen van 21 en 26 jaar. Toen werden de 2 dochters aangevallen. Hun ouders waren net weg. De 2 aanvallers hadden zich verkleed als pakjesbezorgers. Toen 1 van de dochters de deur opendeed, vielen ze haar aan met traangas. 

Of er een verband is tussen beide inbraken bij hetzelfde gezin wordt nog onderzocht.

 

Meest gelezen