Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.

Hevige sneeuwstorm teistert noordoosten Verenigde Staten: 70 cm sneeuw op 1 dag, 2 doden in New York 

Een hevige sneeuwstorm teistert het noordoosten van de Verenigde Staten. In 10 staten aan de oostkust viel een pak sneeuw, op sommige plaatsen meer dan een halve meter dik. De sneeuw belemmert op veel plaatsen het verkeer of maakt het zelfs onmogelijk.

Zeker 10 staten kregen zaterdag een pak sneeuw over zich heen. In Boston viel op 1 dag 60 cm sneeuw, wat een dagrecord zou zijn in die stad. Het stadje Sharon in Massachusetts zag meer dan 70 cm op de grond dwarrelen. Ook de stad New York is bedolven onder een dikke laag sneeuw. "Het is hier bitter koud met temperaturen van min 8 graden", zegt VS-correspondent Björn Soenens.

De storm brengt ook hevige wind en ijzige temperaturen en veroorzaakte overstromingen aan de kust. In de staat New York vielen 2 doden. Een man viel in zijn zwembad toen hij sneeuw aan het ruimen was en op Long Island werd een vrouw dood teruggevonden in haar auto.

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Op veel plaatsen is het verkeer belemmerd door de sneeuw of zelfs onmogelijk. "Sommige bruggen zijn afgesloten en de treinen vallen stil", zegt Soenens. In sommige staten is de noodtoestand uitgeroepen. In heel de VS zijn ongeveer 4.000 vluchten geschrapt. In de staat Massachusetts is de stroom uitgevallen bij zo'n 100.000 gezinnen.

Ook vandaag, zondag, kan het nog hevig sneeuwen. Staten als New York en Massachusetts zouden het ergste nu achter de rug moeten hebben. De storm zal zich nu vooral verplaatsen naar de meest noordoostelijke staten van de VS.

The Naked Cowboy, een bekende verschijning aan Times Square in New York, laat zich alvast niet tegenhouden door wat sneeuw:
AFP or licensors

Bekijk hieronder de beelden ter plekke en het live verslag van onze VS-correspondent Björn Soenens in het late Journaal (situatie zaterdagavond onze tijd):

Videospeler inladen...

Meest gelezen