Radio 2

Duo rijdt in Westkapelle met auto in waterplas, trekt zich op droge en stapt weg zonder hulpdiensten te bellen

In Westkapelle bij Knokke was het zaterdagnacht even alle hens aan dek toen een half gezonken auto werd aangetroffen in een diepe waterplas. Een voorbijrijdende automobilist aan de rotonde van de Sluisstraat en Hazegrasstraat verwittigde rond 3 uur de hulpdiensten toen hij het voertuig zag liggen. Want hij dacht dat er nog mensen konden inzitten. 

De wagen was eerst over de rotonde en dan door de vangrails gereden, om wat verderop in het water te belanden. Na de oproep van de toevallige passant snelden de brandweer met duikers, de ziekenwagen en politie ter plaatse. De duikers gingen in het water maar troffen een lege auto aan. “De inzittenden werden later op de avond aangetroffen", legt commissaris Frederic Neirynck van de lokale politie Damme/Knokke-Heist uit. "Het ging om twee personen. Ze waren te voet onderweg in de richting van Nederland."

Voor controle naar ziekenhuis

“Ze waren dus zelf op het droge geraakt, maar liepen wel een nat pak op. Het duo werd voor een controle naar het ziekenhuis gebracht, want mogelijk hadden ze onderkoelingsverschijnselen. Maar uiteindelijk was niemand gewond geraakt", zegt de commissaris. De politie liet de wagen uit het water slepen. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval. Het is nog niet duidelijk naar waar de inzittenden onderweg waren of waarom ze zelf de hulpdiensten niet hadden gebeld. Dat onderzoekt de politie nog. 

Meest gelezen