Linda, John en Johnny De Mol op een rij in 2014.

Linda de Mol over "sensatiezoekende opiniemakers" na "The voice"-schandaal: "We zijn machtig en dan moet je kapot"

Linda de Mol haalt in haar eigen maandblad uit naar wat ze noemt een "handjevol sensatiezoekende opiniemakers". De Nederlandse presentatrice en actrice herhaalt dat ze niet afwist van het grensoverschrijdende gedrag van inmiddels ex-partner Jeroen Rietbergen bij "The voice of Holland". Ze benadrukt ook dat haar broer John de Mol in het programma "BOOS" de volledige waarheid sprak.  

Linda de Mol schrijft de frustraties van zich op de website van LINDA. Ze wilde graag haar verhaal eerlijk vertellen "zodra ze uit het zwarte gat opgekrabbeld zou zijn". Maar ze besluit nu helemaal niets meer te zeggen. De Mol verwijst daarbij naar Beau, Rob Goossens, Youp en Angela de Jong, "zogenoemde experts" die haar quotes "smullend en hijgend verdraaien en uit hun verband rukken".

Linda de Mol stelt dat de leugen bij iemand anders zit, namelijk bij iemand "die een ernstige verslaving heeft". "Dat is een kenmerk van verslaving: de waarheid verdraaien", schrijft ze. Waarmee ze kijkt in de richting van Rietbergen en waarmee ze duidelijk maakt dat ook zij een slachtoffer is. 

Ik had er iets aan gedaan als ik het geweten had, maar ik wist het niet

Linda de Mol richt zich tot de slachtoffers van het wangedrag

Sinds klachten over wangedrag achter de schermen bij "The voice" binnenstroomden, wordt in de Nederlandse media ook gespeculeerd over de sfeer binnen de De Mol-clan. Haalt het zakelijke schandaal de familiale banden onderuit? "Komen we erachter dat de familie de Mol niet zo hecht is als we dachten", wordt geïnsinueerd?

Linda de Mol zet dat recht: "We zijn rijk en machtig, dus dan moet je kapot. Van mijn rijkdom deel ik jaarlijks de helft met mensen die het financieel zwaar hebben. De macht is gratis af te halen."

Ze sluit haar artikel af met een oproep aan de slachtoffers: zij kunnen haar contacteren zodat ze hen persoonlijk kan vertellen dat ze van niets wist. "Ik had er iets aan gedaan als ik het geweten had." 

Machtig en rijk?
De familie De Mol wordt in Nederland gezien als de machtigste mediafamilie. Een miljarden imperium gericht op amusement met "Medisch Centrum West" als eerste kijkcijferkanon en de internationale doorbraak via het wereldwijd verkochte tv-format van "Big brother".

Later breiden de activiteiten uit met een eigen zender. Talpa wordt Talpa Network met merken als SBS6, Radio 538, Veronica, LINDA en Net5. John de Mol nam het persbureau ANP zelfs drie jaar over met de ambitie van een eigen nieuwsmerk te hebben. Momenteel ligt er een fusie op tafel tussen Talpa Network en mediabedrijf RTL Nederland om op te boksen tegen onder meer streamingconcurrent Netflix. 

Meest gelezen