Achtergelaten boek van 8-jarige Dillon wordt hit in Amerikaanse bibliotheek

Het achtergelaten boek van de 8-jarige Amerikaanse Dillon Helbig is een hit geworden. De jongen schreef zelf met de hand een boek en verstopte het vervolgens op een plank in de Ada Community Library. Het boek werd opgepikt door de medewerkers van de bib en de bal ging aan het rollen. Ondertussen is de wachtrij om het boek te lezen erg lang.

Dillon Helbig, een 8-jarig jongetje uit het Amerikaanse Idaho, schreef een boek over een kerstavontuur getiteld "The adventures of Dillon Helbig's Chrismis". Hij schreef het boek met de hand in een rood schriftje en illustreerde het met potloodtekeningen. Hij signeerde het boek met "By Dillon his self". 

Toen hij met zijn oma een bezoekje bracht aan de Ada Community bibliotheek liet Dillon daar zijn boek achter. Een paar dagen later keerde het jongetje terug naar de bibliotheek om te kijken of zijn boek er nog lag. Toen dat niet het geval was, belde hij de bib op om te vragen of ze het weg wilden gooien als ze het zouden vinden. Alex Hartman, de manager van de bibliotheek, antwoordde daarop dat Dillan's boek "overduidelijk te uniek was om weg te gooien."

Het boek was overduidelijk te uniek om weg te gooien

Alex Hartman

Hartman en zijn collega's waren het erover eens dat het boek voldeed aan de selectiecriteria voor hun collectie. De bibliothecarissen vonden het een verhaal met een hoge graad van entertainment dat leuk is om te lezen. Ze vroegen toestemming aan Helbig om een streepjescode op het boek te plakken en het formeel aan de collectie van de bibliotheek toe te voegen.

Al snel werd "The adventures of Dillon Helbig's Chrismis" een gewild boek. Nadat een lokale nieuwszender had bericht over het boek van Dillon, kwamen tal van inwoners uit de omgeving naar de bib om het boek uit te lenen. Er kwam een wachtlijst, waar ondertussen 55 wachtenden op staan. Je mag bij de bib in kwestie een boek tot vier weken bijhouden als je het uitleent. Als alle mensen in de wachtrij het boek effectief vier weken bijhouden, is Dillon's boek al voor de komende vier jaar uitgeleend.

Meest gelezen