Brugse pianist Roland Keereman is overleden

De Brugse pianist, mandolist, componist en orkestleider Roland Keereman is niet meer. Hij overleed op 85-jarige leeftijd in het AZ Middelares in Gent. Onder andere zangeres Marva en zangeres/actrice Jacky Lafon zijn hun carrière bij Keereman begonnen. 

Roland Keereman werd in Brugge in 1936 geboren. Tijdens zijn studies richtte hij een klein orkest op. Daarmee trad hij aanvankelijk enkel op doorheen België, maar later hadden ze ook in het buitenland succes. Tijdens deze optredens werd Keereman ontdekt door een Duitse impresario, waardoor hij drie jaar lang kon touren in Duitsland en Oostenrijk. Keereman kreeg zelfs voorstellen voor optredens in Afrika en Azië. 

Vanaf de jaren 90 trad Roland Keereman op met kleinere formaties. Hij verzorgde in die periode voornamelijk de muziek op nationale en internationale congressen in casino's, kastelen en grote hotels. Tijdens zijn carrière nam Keereman ook een aantal albums op, waar onder andere Koningin Fabiola fan van was. Beluister hier Keereman's melodie "Nous les amoureux": 

De appel valt niet ver van de boom, want Roland Keereman is de vader van producer en liedjesschrijver Peter Keereman. Bovendien startten onder andere Marva en Jacky Lafon hun carrière bij Keereman. Keereman is op 29 januari overleden, hij werd 85 jaar.  

Meest gelezen