Celle Van Genechten

Ijssalon in oud stationsgebouw van Zichem tweede keer dicht door asbestproblemen

De ijs-, koffie- en wijnbar "Icefisher" in het voormalige stationsgebouw van Zichem is opnieuw gesloten. Afgelopen zomer moest de zaak al eens dicht omdat er asbest was vrijgekomen bij de renovatie van het dak. Daarop werd de zaak professioneel gereinigd, maar nu is er toch opnieuw asbest vrijgekomen.

De eerste problemen ontstonden tijdens de zomer na de renovatie van het dak. Door de spleten in het mooie houten dakgebinte kwam er gruis en asbest in de zaak binnen. Daarop ging het ijssalon enkele weken dicht en werd het gebouw door een gespecialiseerd bedrijf gereinigd. "Het probleem leek opgelost te zijn", zegt uitbater Celle Van Genechten. "Maar helaas hebben we onlangs opnieuw gemerkt dat er weer gruis in het ijssalon terecht komt. Ik kan mij als zaakvoerder van een ijsbar waar veel kinderen komen natuurlijk niet permiteren om mijn zaak open te houden. Dus we hebben de deuren opnieuw gesloten." (lees verder onder de foto)

Celle Van Genechten

Een advocaat gaat nu in overleg met de eigenaar, de dakwerker en de aannemer bekijken wie verantwoordelijk is, zodat die persoon het gebouw opnieuw veilig kan maken. "Ik hoop dat de verzekering hierin zal tussenkomen, want ik verlies hierdoor natuurlijk een belangrijk deel van mijn inkomen. Maar geld is niet het belangrijkste. Ik hoop vooral dat dit mooie historische station snel weer in goede conditie verkeert, want het is te mooi om te laten verloederen", aldus Celle.

Uitbater Celle van Genechten wil op termijn ook de wachtruimte van het stationsgebouw opnieuw openen zodat treinreizigers droog en warm op hun trein kunnen wachten. Hij hoopt dat het ijssalon tegen Zichem carnaval, begin april, opnieuw veilig de deuren kan openen.

Meest gelezen