Radio 2

Vrachtwagenbestuurder kan ongeval met trein nog navertellen: "Twee centimeter verder en trein had me geramd"

Vanmorgen is in Eppegem bij Zemst een groot treinongeval nipt vermeden. Een vrachtwagenbestuurder reed op een werf vlakbij het station net iets te dicht bij de sporen. De trein tussen Antwerpen en Brussel reed in volle snelheid voorbij en tikte lichtjes tegen de vrachtwagen. Gelukkig raakte niemand gewond. Het treinverkeer lag wel een tijdje stil.

Vrachtwagenbestuurder Marc Van Camp mag van geluk spreken. Toen hij vanmorgen met een laadbak vol grond een manoeuvre inzette, had hij geen idee dat hij zo dicht tegen de sporen kwam met zijn vrachtwagen. "Ik ben blijkbaar toch een centimeter te ver achteruit gereden. En zo'n trein zie je ook niet aankomen als je moet draaien. Ik heb ook geen getoeter gehoord, maar plots zag ik wel lichten aankomen. Dan was het te laat, want een seconde later was de trein er al. Ik voelde niets maar hoorde wel een "boenk" en heb dus veel geluk gehad. Als ik twee centimeter verder achteruit was gereden dan had de trein mijn vrachtwagen geramd. Gelukkig zijn er geen gekwetsten gevallen", vertelt Marc. (lees verder onder de foto)

Aan de vrachtwagen is amper schade te merken.
Radio 2

Ook de 50 passagiers van de trein kwamen er met de schrik van af. Ze moesten wel overstappen op een andere trein. Hoe groot de schade aan de trein is, moet nog onderzocht worden. Door het ongeval werd het treinverkeer op de vier sporen tussen Vilvoorde en Mechelen een tijdje volledig onderbroken. 

Meest gelezen