Radio 2

Decorbouwer in Gijzegem gaat in vlammen op, omwonenden moeten ramen en deuren gesloten houden

In Gijzegem bij Aalst heeft bij een zware industriebrand een decorbouwer, met klanten als Tomorrowland en Bellewaerde Park, een tijdlang in lichterlaaie gestaan. Intussen is de brand onder controle, maar uit voorzorg wordt aan de inwoners van Gijzegem en Hofstade gevraagd ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen.

De hulpdiensten en burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) zijn ter plaatse. "We werden geconfronteerd met een zware uitslaande brand in de Nijverheidslaan in Gijzegem", aldus D'Haese. Het gaat over een bedrijf dat aan decorbouw voor festiviteiten als Tomorrowland en pretparken als Bellewaerde Park doet. "Er bevond zich bijgevolg veel piepschuim in de loods die in lichterlaaie stond."

Intussen heeft de brandweer de situatie onder controle. De nabijgelegen loodsen bleven volledig gevrijwaard. "Voor alle veiligheid hebben we de procedure van BE-alert opgestart en aan de inwoners van Gijzegem en Hofstade gevraagd om ramen en deuren dicht te houden en ventilatie uit te schakelen. Er is momenteel geen gevaar voor toxiciteit, en dankzij de vrij goede luchtcirculatie zijn de dampen goed verspreid."

Meest gelezen