Docent bij LUCA School of Arts mag geen les meer geven na geruchten over seksueel grensoverschrijdend gedrag

De Brusselse hogeschool LUCA School of Arts laat een docent voorlopig geen les meer geven, na geruchten dat hij op een vorige school vrouwen zou hebben lastiggevallen. Dat schrijft nieuwssite Bruzz.

Vorige zaterdag bracht de krant De Morgen het nieuws dat studenten van LUCA School of Arts zich zorgen maakten over een nieuwe docent. De man werkt nog maar sinds september op de hogeschool, maar al snel gingen er geruchten dat hij zich bij een vorige werkgever misdragen zou hebben.

"De man kwam vorige zomer uit een selectieprocedure", zegt Henk Vermeulen, de woordvoerder van LUCA. "In het najaar vingen we geruchten op over zijn verleden. Daar zijn we onmiddellijk mee aan de slag gegaan." Volgens wat De Morgen schreef, zou de man zich aan een Londense hogeschool schuldig hebben gemaakt aan seksuele intimidatie en aanranding. 

"We nemen die geruchten zeer ernstig", zegt Vermeulen. "Maar we hebben ook geen enkele zekerheid of dat inderdaad zo gebeurd is. De docent in kwestie is gehoord, maar hij ontkent alles. Onze decaan heeft ook contact opgenomen met de vorige werkgever, en daar kregen we te horen dat er niets aan de hand was. Er was geen gerechtelijke procedure, de man was ook niet ontslagen, maar was er zelf vertrokken. We hebben dus geen enkele zekerheid over zijn schuld of onschuld." 

Toch besliste de hogeschool dus om de man voorlopig geen les te laten geven. "We willen dat de lessen in een zo veilig mogelijke omgeving verder kunnen gaan. Wat we nu doen, is een preventieve maatregel. Het is nog geen oordeel over schuld of onschuld. Maar de geruchten zijn de laatste weken zo sterk toegenomen, dat we niet kunnen doen alsof er niets aan de hand is. Intussen onderzoeken we verder wat er van die geruchten aan kan zijn. We gaan ook in gesprek met de studenten en de medewerkers."

Meest gelezen