Aantal personeelsleden dat thuis is door corona daalt sterk in het Ziekenhuis Oost-Limburg

De piek van de vijfde coronagolf is voorbij en dat voelen ze ook in het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk. Het aantal personeelsleden dat door corona ziek thuis is, is flink gedaald. De dalende trend is nog niet te merken in de opname van het aantal patiënten.

“We hebben nog altijd heel veel personeelsleden die thuis in quarantaine zitten, maar gelukkig volgen we de trend die zich elders ook afspeelt”, zegt  woordvoerder Jürgen Ritzen van het ZOL:  “Waar we vorige week nog 216 personeelsleden hadden die in quarantaine thuis waren, zijn er dat vandaag 126. Dat is een flinke daling en dat is maar goed ook want we kunnen alle mensen goed gebruiken.

De dalende trend is nog niet te merken in het aantal patiënten dat nog steeds stijgt. Volgens TV Limburg kwamen er op één dag zelfs 19 patiënten bij. De druk blijft dus hoog: “De piek van de opnames volgt meestal een twee weken na de piek van de besmettingen en dat is nu niet anders”, legt de woordvoerder verder uit. “We zitten momenteel met 83 patiënten die  opgenomen zijn in het ziekenhuis, waarvan er 11 op intensieve zorgen liggen.  En dat is eigenlijk wel een vrij hoog cijfer ten opzichte van de afgelopen weken.”

Meest gelezen