Brusselse politie betrapte bijna 70.000 hardrijders in 2021

De Brusselse lokale politie heeft het afgelopen jaar de snelheid gecontroleerd van meer dan 33 miljoen bestuurders. 68.568 van hen bleken te snel te rijden. Dat aantal ligt 17 procent hoger dan in 2020, maar de politie controleerde in 2021 ook 21 procent meer bestuurders dan een jaar eerder.

 Meer dan 30 miljoen van de snelheidscontroles werden uitgevoerd door de automatische flitscamera's op het grondgebied van Brussel en Elsene. De mobiele radars controleerden op hun beurt meer dan 300.000 bestuurders op 76 verschillende plekken. Meer dan 11.000 bestuurders werden dan nog eens geflitst bij de trajectcontroles in de Stefania-, de Baljuw- en de Hallepoorttunnel. In totaal werden bijna 70.000 mensen betrapt op te hard rijden. De politie haalde ook 97 bromfietsen uit het verkeer omdat ze onder andere opgedreven waren. 

Alcohol en drugs

Bij verschillende controleacties en interventies voerde de politie ook bijna 80.000 alcoholcontroles uit. Daarbij bliezen 1.831 bestuurders positief. Bij 431 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Ook werden er 387 dossiers opgestart voor het rijden onder invloed van drugs.

7.344 voertuigen die door de politie gecontroleerd werden, bleken ook niet in orde met de technische keuring. Er waren ook boetes voor bestuurders die parkeerden op plaatsen, voorbehouden voor mensen met beperkte mobiliteit, en 20.000 bestuurders werden beboet omdat ze met hun gsm achter het stuur zaten.

  

Meest gelezen