Radio 2

Ieper wil meer toeristen aantrekken en geeft 500 gratis overnachtingen weg

Wie een hotelkamer in Ieper boekt, krijgt er een 2de nacht met ontbijt gratis bij. Je kan nu al boeken voor een verblijf in de periode van 12 februari tot en met 31 maart. Op deze manier wil het stadsbestuur het toerismeseizoen vanaf het Valentijnsweekend op gang trekken. 

De stad Ieper wil de lokale economie en het toerisme opnieuw lanceren na de verschillende coronagolven. Bovenop andere kortingsacties in de horeca is dit een nieuwe actie van het stadsbestuur. Ieper trekt hiervoor 50.000 euro uit. “De hotels wijzen de gratis kamers toe aan de klanten, die het snelst rechtstreeks bij het hotel boeken. We raden geïnteresseerden aan om niet te wachten. Je kan er meteen een verlengd Valentijnsweekend van maken”, zegt schepen Diego Desmadryl (Open Ieper).

Eén van de deelnemende zaken is viersterrenhotel Ariane. “We hebben geen moment getwijfeld, want dit is een unieke actie”, vindt eigenaar Natasja Feliers. “Om onze mooie Westhoek te ontdekken heb je toch meer dan 1 dag nodig. Het gaat supersnel: de eerste boekingen lopen al binnen. ”

Ook de gewone reservaties doen het beste verhopen voor dit jaar. “Op voorwaarde dat ons land de inreisvoorwaarden versoepelt, want die zijn veel strenger dan in de rest van Europa. Als er de eerstvolgende dagen niks verandert, worden veel boekingen uit het buitenland weer geannuleerd”, vreest Feliers.

Meest gelezen