Franco post al de hele pandemie lang elke dag een mop in “Ge zijt van As als ge”: “Ik wil de negatieve sleur verbreken"

Sinds de start van de coronabeslommeringen post Franco Battista elke dag een mop in de Facebookgroep “Ge zijt van As als ge”. Dat doet hij om de sleur te verbreken en om wat licht in de duisternis te brengen. “Ik wil de negatieve tendens op sociale media een halt toeroepen en mensen aan het lachen brengen”, aldus de Assenaar.

Al bijna twee jaar lang post Franco Battista elke dag een mop in de Facebookgroep “Ge zijt van As als ge”. “Toen de coronacrisis na een tijdje begon aan te slepen merkte ik dat mensen depressief en negatief werden, ook in hun berichtjes en commentaren op Facebook. Daar wilde ik iets aan doen”, legt de grapjas uit. “Ik was vroeger ook altijd al de moppentapper in gezelschap, dus ik heb inspiratie zat.”

Nog moppen voor minstens vier jaar

“De reacties waren vanaf het begin heel positief", vervolgt de Assenaar.  "Dat moedigde mij aan om hiermee door te gaan. Ik heb mijn leven lang moppen verzameld en zoek er ook op het internet. Niet alle humor kan tegenwoordig door de beugel, mensen zijn gevoeliger geworden. Dus ik probeer daar rekening mee te houden.”

De vraag die op ieders lippen brandt: zit Franco na twee jaar niet bijna door zijn moppenvoorraad heen? “Welnee”, lacht hij. “Met mijn verzameling kan ik nog zeker vier jaar doorgaan. Ik vind het fijn om mensen blij te maken.”

Meest gelezen