Radio 2

Havenarbeider raakt zwaargewond bij arbeidsongeval in Waaslandhaven

In Doel, bij Beveren, is een arbeider gisteravond zwaargewond geraakt bij een ongeval met een containerlift. De lift is mogelijk gekanteld door een fout manoeuvre. 

Op kaai 1742 aan het Deurganckdok in Doel, bij Beveren, is gisteravond een ongeval gebeurd met een zogenaamde "straddle carrier", een containerlift.  Wellicht voerde de bestuurder van de lift een verkeerd manoeuvre uit waardoor de carrier kantelde. De arbeider kwam met zijn cabine meters lager op het wegdek terecht. Het slachtoffer kreeg ter plaatse de eerste zorgen en werd daarna met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Na het ongeval werden meteen alle activiteiten op de terminal stilgelegd. De nachtshift kon wel gewoon terug aan het werk.

Meest gelezen