Meer inbraken langs achterzijde van woningen, politie geeft tips

De politiezone AMOW waartoe de gemeenten Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel behoren, ziet een stijging van het aantal inbraken. En dan vooral inbraken via de achterzijde van de woning. Daarom doet de politiezone een aantal suggesties om deze inbraken te voorkomen.

De politiezone merkt dat er de jongste tijd vaak ingebroken wordt langs de achterkant van woningen. Ook door middel van achtergelaten tuinmateriaal zoals ladders, maar ook via tuinmeubilair kunnen dieven makkelijker in huizen binnen raken. Daarom doet de politiezone een aantal suggesties om deze inbraken te voorkomen. 

“Het vertragen van een inbraak is vaak al voldoende om de daders te doen afzien van hun intentie om in te breken”, zegt woordvoerder van de politiezone AMOW Fred Scrayen. “Een aantal maatregelen kan daarbij helpen, de ene al wat duurder dan de andere. Zo kan je gratis tips vragen bij de preventieadviseur. Maar ook het plaatsen van rolluiken aan de achterdeur kan helpen, eventueel extra vergrendeling aan de binnenzijde van de deuren, buitenverlichting met een sensor of binnenverlichting met een timer om aanwezigheid te suggereren." 

“Je kan ook inbraakvertragend glas plaatsen, maar dat is al wat duurder”, gaat Fred Scrayen verder. “Een blokkeringslat bij schuifdeuren is heel wat goedkoper en zeer efficiënt. Camerabewaking kan er komen, een alarm, een kluis om waardevolle spullen of cash geld in op te bergen. En natuurlijk is sociale controle en een goede verhouding met de buren ook erg belangrijk. En bij langdurige afwezigheid kan men politietoezicht vragen.”

Meest gelezen