Het startschot werd deze ochtend gegeven in het restaurant van het UZ Gent.

UZ Gent organiseert optredens op afdelingen om personeel hart onder de riem te steken

Het personeel van het UZ Gent wordt deze week getrakteerd op een kort optreden met muziek en poëzie. De voorstelling, genaamd ‘Verlichting’, toert exclusief langs de ziekenhuisafdelingen om de werkkrachten te steunen. "Twee jaar geleden was iedereen nog aan het klappen voor de zorg, nu worden ze vergeten", vertelt muzikant Stefaan De Winter. 

Het UZ Gent organiseert deze week een reeks optredens om zijn personeel een hart onder de riem te steken. De voorstelling heet ‘Verlichting’ is een samenwerking tussen Stefaan De Winter van de Verdammte Spielerei, de Nederlandse actrice Mareille Labohm en gitarist Lode Demetter. 

"We willen het personeel in de spotlight zetten en iedereen bedienen: van de mensen in de catering over de techniekers tot de chirurgen", legt De Winter uit. "Het is en blijft een zware periode voor wie in de zorgsector werkt. 2 jaar geleden was iedereen nog aan het klappen voor de zorg, maar nu worden ze al eens vergeten. Het zijn nochtans deze mensen die ervoor zorgen dat de samenleving blijft draaien."

Het zijn drukke tijden en er is veel personeelsuitval door corona

Kathy, werknemer bij het UZ Gent.

(Lees verder onder de foto)

Het gezelschap zal deze week in totaal 9 keer optreden, elke keer op een andere locatie in het ziekenhuis. Het startschot werd dinsdag gegeven in het restaurant van het UZ Gent. "Het deed deugd", zegt Kathy, één van de medewerkers die deze ochtend kwam kijken. "Het is fijn dat ze ons komen opfleuren. Het zijn drukke tijden en er is veel personeelsuitval. Ik had zelf eigenlijk een dagje vrij vandaag, maar ik ben hier toch aan het werk omdat er een collega is uitgevallen. Zo’n korte onderbreking is zeker welkom."

Meest gelezen