Yordi Ringoir

Yordi ook voor 2023 enige kandidaat Prins Carnaval in Aalst: "Dat betekent niet dat de buit binnen is"

Yordi Ringoir is in 2023 zo goed als zeker Prins Carnaval Aalst. Door de afgelasting van grote carnavalsfeesten én de stoet, blijft Prins Carnaval van vorig jaar ook dit jaar de titel dragen. En voor de verkiezing van volgend jaar heeft Aalst beslist de kandidatuur van Yordi Ringoir als enige te behouden. "Toch steek ik nog tijd en moeite in mijn campagne om zo veel mogelijk mensen achter mij te krijgen", zegt Yordi.

De coronacrisis heeft héél veel gevolgen, maar in Aalst zet ze nu al voor het tweede jaar op rij een domper op de carnavalsvreugde. Yvan De Boitselier blijft nu voor het derde jaar op een rij Prins Carnaval. Hij was het in 2020 - toen er nog geen vuiltje aan de lucht was - en bleef het ook vorig jaar én dit jaar. Want ook zonder carnavalsfeest en -stoet moet Aalst zijn prins hebben. Intussen heeft de stad beslist om de enige kandidaat voor dit jaar ook volgend jaar als enige te behouden, en dat is Yordi Ringoir. 

Nu het zo goed als zeker is dat we naar code oranje gaan, bloedt het hart van de carnavalisten in Aalst. In normale omstandigheden zouden ze daar over twee weken uitpakken met een grote carnavalsstoet, maar dat zit er nu niet in. Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier:

Videospeler inladen...
Zoals elke kandidaat Prins Carnaval, zal ik mezelf bewijzen, ook al ben ik de enige kandidaat
Yordi Ringoir

"Als kandidaat Prins Carnaval is het de traditie in Aalst dat je jezelf bewijst. Dat kan met een liveshow, een ludieke proef of met mijn kennis over Aalst. Ik zal de sympathie proberen te winnen van zo veel mogelijk Aalstenaars. Voor mij is er dus niets veranderd. Ik ben gewoon kandidaat Prins Carnaval, en zal mij ook nog bewijzen."

Promotie voeren wordt wel wat ingeperkt

Wie al eens promotie gevoerd heeft om Prins Carnaval te worden, weet dat daar veel tijd, geld en engagement kan inkruipen. Maar dat zal Yordi nu wel wat beperken: "Ook als is het niet verplicht, het is de traditie, en inspanningen worden wel geapprecieerd. Het is natuurlijk ook plezant. Maar ik ga niet meer naar alle activiteiten van alle carnavalsgroepen. Eén bezoek per groep moet voldoende zijn, én is ook nodig. Het een waardering en dankbaarheid voor het vele werk van de carnavalsgroepen. Want zij màken de stoet natuurlijk hé. Hoeveel geld je in zo'n promocampagne steekt, dat kies je uiteindelijk zelf. "

Meest gelezen