.

Antwerps café moet 2 maanden dicht wegens drugshandel: "Man zat coke te snuiven op de toiletten"

Een café in de Statiestraat in Antwerpen moet 2 maanden de deuren sluiten omdat er herhaaldelijk drugs gebruikt en gedeald werden. "Een sluiting is noodzakelijk om de openbare veiligheid in de buurt te garanderen en druggebruikers, -kopers en/of -verkopers te ontmoedigen", zegt de stad.

Het is de niet de eerste keer dat er in het café in de Statiestraat in Antwerpen dingen gebeuren die het daglicht schuwen. Recentelijk betrapte de politie een drugsdealer in de buurt van het café. Toen de politie daarop het café controleerde, troffen ze er een man aan die coke aan het snuiven was op het toilet. De man zei dat hij de drugs in het café had gekregen.

Onder de zitbanken van het terras werden 5 zakjes cocaïne gevonden, gebruikershoeveelheden klaar voor de verkoop. Achter de toonbank vond de politie 26 pillen van een zwaar verdovend middel dat enkel op voorschrift verkrijgbaar is. En op verschillende plaatsen in het café lagen restjes wit poeder en kruiden, wat na analyse cocaïne en cannabis bleken te zijn.

"De vaststellingen van de politie wijzen erop dat in het café in de Statiestraat herhaaldelijk illegale activiteiten plaatsvinden die te maken hebben met de verkoop, aflevering of het vergemakkelijken van het gebruik van drugs", klinkt het bij de stad. "Dit heeft een negatieve impact op de buurt. Dergelijke uitbating zorgt voor een duidelijk gevaar voor verstoring van de openbare orde en veiligheid." Het café moet daarom twee maanden de deuren sluiten.

Meest gelezen