Wim Van Steenwinkel

Inwoner Heindonk schenkt eigen ooievaarsnesten aan natuurgebied Hazewinkel

Herman Smets uit Heindonk, bij Willebroek, zal zijn eigen ooievaarsnesten uit de weide achter zijn tuin verplaatsen naar het natuurgebied Hazewinkel. De nesten daar raakten beschadigd door een storm.  

In het natuurgebied Hazewinkel bij Willebroek staan al geruime tijd twee ooievaarsnesten. Afgelopen jaar raakten ze beschadigd door een storm. De twee nesten zullen nu vervangen worden met de hulp van Herman Smets uit Heindonk. 

De eerste ooievaars keren nu uit het zuiden terug naar hier. Ze zullen dus snel hun vertrouwde nesten weer opzoeken

Herman Smets uit Heindonk

“Ik had zelf twee ooievaarsnesten in de weide achter mijn tuin staan. De boswachter contacteerde me met de vraag of ze die in het natuurgebied Hazewinkel mochten plaatsen om de beschadigde nesten te vervangen”, vertelt Herman. Hij ging meteen akkoord. 

“Er heeft zich nog nooit een ooievaar in één van mijn nesten gesetteld. Ze werden enkel gebruikt als rustplaats. In die nesten in Hazewinkel zaten wel ooievaars. Nu die beschadigd zijn, kunnen mijn nesten hopelijk als vervanging dienen. De eerste ooievaars keren nu uit het zuiden terug naar hier. Ze zullen dus snel hun vertrouwde nesten weer opzoeken.” 

PTS Boom

De palen worden vandaag opgehaald met de hulp van het Agentschap Natuur en Bos. De middelbare school, PTS Boom, zal helpen om de palen verder klaar te maken voor de ooievaars. Leerlingen zullen een cirkelvormige plaat ontwerpen, waar de ooievaars hun nest verder op kunnen bouwen.  

PTI Boom maakt ooievaarsnest

Meest gelezen